Datorwebb

Tips, nyheter, guider, nyheter

Hitta de bästa bredbanden 2023 och spara pengar!

I dagens samhälle är internet en nödvändighet för de flesta människor. För att kunna utnyttja internet fullt ut är det viktigt att ha en snabb och stabil bredbandsanslutning. Men hur hittar man egentligen de bästa bredbanden 2023? Detta kan du läsa mer om nedan. Ett av de viktigaste tipsen som vi kan ge dig är dock att jämföra de olika leverantörerna som finns på marknaden.

Så hittar du de bästa bredbanden 2023

Genom att följa nedanstående tips kommer du att kunna hitta de bästa bredbanden 2023 för just dig.

 • Definiera dina behov. Innan du börjar leta efter ett bredband är det viktigt att du definierar dina behov. Hur mycket surfmängd behöver du? Vilken hastighet behöver du för att streama film eller spela onlinespel? Behöver du en fast IP-adress? Genom att definiera dina behov kan du hitta det bredband som passar just dig.
 • Jämför olika bredbandsleverantörer. När du vet vilka behov du har kan du börja jämföra olika bredbandsleverantörer. Det finns flera olika jämförelsetjänster på nätet som kan hjälpa dig att hitta de bästa bredbanden för just dina behov. Jämför pris, hastighet, surfmängd och andra faktorer för att hitta det bredband som passar dig bäst.
 • Kolla upp leverantörens omdöme. Innan du bestämmer dig för en bredbandsleverantör är det viktigt att kolla upp leverantörens omdöme. Kolla recensioner på nätet och fråga vänner och bekanta om deras erfarenheter av bredbandsleverantörer. Det kan också vara värt att kontakta leverantören och ställa frågor om deras tjänster och support.
 • Kolla täckningen. Innan du bestämmer dig för en bredbandsleverantör är det viktigt att kolla täckningen. Det kan vara så att en viss leverantör inte kan erbjuda bredband i ditt område. Kolla upp detta innan du bestämmer dig för en leverantör.
 • Kolla om det finns några kampanjer eller erbjudanden. Många bredbandsleverantörer erbjuder kampanjer och erbjudanden för nya kunder. Kolla upp om det finns några kampanjer eller erbjudanden som kan passa dig och spara pengar på ditt bredband.

Genom att följa dessa ovanstående tips kan du hitta de bästa bredbanden 2023 för dina behov och få en snabb och stabil internetanslutning.

Frågor och svar om att jämföra täckning i Sveriges städer

Att jämföra täckning i Sveriges städer är enkelt idag. Dessutom kan det vara viktigt att veta var någonstans i Sverige bra täckning råder innan du slår till på ett abonnemang. Här har vi samlat vanliga frågor och svar om ämnet.

Att jämföra täckning i Sveriges städer – varför?

Som nämnt i inledningen är det viktigt att känna till var någonstans i Sverige det råder bra täckning hos en viss operatör, om du planerar att skaffa ett abonnemang hos dom. Normalt sett är täckningen inga problem om du bor någon av de större städerna i landet. Dock kan det ju vara så att du till exempel har släktingar eller en sommarstuga någonstans lite mer avlägset.

 

Vistas du regelbundet i Norrlands inland är det särskilt viktigt att kontrollera täckningen hos den operatör du planerar att skaffa abonnemang hos. Här kan det nämligen råda stor skillnad bland de olika aktörerna på marknaden.

 

En annan anledning är att du kan sortera en täckningskarta efter 5G om du är ute efter snabb mobilsurf.

Vad menas med täckningskarta?

Täckningskarta är det du använder för att jämföra täckning i Sveriges städer. På en sådan kan du enkelt se var i landet de olika operatörerna kan erbjuda sina tjänster. Täckning.se hjälper dig jämföra täckning i Sveriges städer. Med hjälp av sajten kan du göra en jämförelse av olika typer av nät, såsom följande:

 

 • 3G
 • 4G
 • 5G

Många av operatörerna har ju samma täckning?

Ja, många av operatörerna täcker samma områden. Det beror på att det finns ett flertal mindre/yngre operatörer som kör på större operatörers nät.

Hur hittar jag en täckningskarta?

Dom finns på nätet och går enkelt att finna genom en sökmotor.

Kan jag verkligen lita på att kartan stämmer?

Både ja och nej. Kartan bygger på beräkningar från basstationer och master. Beräkningarna är mer att betrakta som en uppskattning och inte en exakt avspegling av hur det faktiskt kommer att fungera i praktiken.

 

Dessutom är inte basstationerna och masterna de enda faktorerna som avgör hur bra eller dålig täckning du har. Bor du till exempel nära ett berg kan det försämra din åtkomst till nätet. Andra faktorer kan vara belastning på nätet och väder – tänk på det om du planerar att jämföra täckning i Sveriges städer och olika delar.

Så kan du påverka din lön som socionomkonsult

Det finns även vissa saker som du själv kan påverka din lön som socionomkonsult. Din utbildningsnivå, erfarenhet och kompetens är tre avgörande faktorer som påverkar din lön. En fjärde faktor som kan påverka lönen är om du har möjlighet att vara flexibel och ta uppdrag på andra orter. Läs mer om de olika faktorerna och fördelarna med detta arbete nedan!

Så är det att arbeta som konsult som socionom

Att arbeta som socionom kan ibland vara ett tufft jobb med svåra beslut och möten med människor i utsatta situationer. Det kräver att man också får den lön som man är värd, för det arbete, erfarenhet och utbildning som man har med sig i ryggsäcken.

Att arbeta som socionomkonsult innebär oftast en konkurrenskraftig lön. Först ska man säga att det i de flesta fall är en individuell lönesättning. Lönen kommer också att variera beroende på vart i landet som uppdraget kommer att vara och vilken arbetsgivare som du kommer att ha.

Vilken lön som socionomkonsult kan du få?

Om man ska prata siffror så tjänar en socionom som arbetar som socialsekreterare inom den offentliga sektorn i genomsnitt 36 100 kronor per månad brutto. Om man däremot arbetar inom den privata sektorn tjänar man 16 procent mer. Snittlönerna inom den offentliga sektorn är högst i Stockholmsregionen och lägst i mellersta Norrland. Siffrorna är från 2020.

Som socionomkonsult kan du oftast välja olika sätt att få ersättning för uppdragen på. Antingen är du anställd hos ett bemanningsföretag och kan då erhålla lön vid flera tillfällen under samma månad. Eller så kan man fakturera bemanningsföretaget genom eget bolag. Då sker faktureringen generellt i samband med de enskilda uppdragen.

Andra förmåner förutom lön som socionomkonsult

För de flesta av oss är lönen en viktig faktor. Det är med lönen som man ska kunna leva på och gärna spara en slant varje månad. Men en bra lön som socionomkonsult är inte alltid allt. Det är också viktigt med andra faktorer. Till exempel kan du få möjlighet till:

 • Fortbildning och kompetensutveckling såsom föreläsningar och seminarier.
 • Trygga villkor.
 • Ett förmånligt pensionssparande.
 • Att teckna en förmånlig sjukförsäkring om du skulle bli sjukskriven.
 • Flexibilitet och inflytande över de uppdrag som du är intresserad av.

Välj rätt iPhone 12 Pro Max fodral för ditt behov

Syftet med mobilfodral är att skydda din smartphone och att ge den ett lite trevligare utseende. Det finns flera olika alternativ att välja bland när du ska välja ett fodral till din mobiltelefon. Utbudet iPhone 12 Pro Max fodral är allt annat än skralt. Genom att läsa vidare får du dessutom reda på vad du bör tänka på när du ska göra ditt köp!

Köper du fodralet för skyddet eller designen?

När du ska välja ett bra iPhone 12 Pro Max fodral måste du först börja sålla agnarna från vetet. Det finns som sagt en smärre uppsjö av mobilfodral till denna modell. Allesammans är de tillverkade i olika material och har olika stilar.

Det första du måste bestämma dig för är därför om du främst vill köpa fodralet för dess skyddande egenskaper eller för dess design. Genom att ha koll på ditt behov och dina önskemål kan du enklare fatta rätt beslut och köpa dina drömmars mobilfodral.

Det vanligaste skälet till att man väljer att köpa ett mobilfodral är förstås skyddet. Du vill skydda din mobiltelefon och införskaffar därför ett fodral som kan lindra tapp m.m. Men det behöver naturligtvis inte betyda att fodralet inte också kan vara snyggt och stiligt. Så i den bästa av världar kan du kanske kombinera dessa bägge egenskaper genom att hitta det ultimata fodralet för din mobiltelefon!

Så väljer du ett bra iPhone 12 Pro Max fodral

När du sedan gör dig redo att välja ett mobilfodral ur urvalet bör du tänka på att:

 • Vissa material skyddar bättre än andra. Skal i hårdplast skyddar inte lika bra från fodral i läder eller liknande material.
 • Olika iPhone 12 Pro Max-fodral har varierande funktionalitet. Ditt fodral kan ha funktioner såsom fickor för betalkort eller ökad greppvänlighet.
 • Priset alltid är en viktig faktor. Det går naturligtvis inte att komma ifrån det faktum att priset är en viktig faktor vid alla inköp. När det kommer till mobilfodral får du oftast vad du betalar för. Kostar det så smakar det, som man brukar säga!

Med denna information i bakfickan hoppas vi att du kan göra ett bra inköp!

Vad är en SEO-byrå och vad gör de egentligen?

En SEO-byrå är ett företag som hjälper dig att optimera din webbplats för sökmotorer och därigenom öka din synlighet på nätet. Sökmotoroptimering (SEO) går ut på att förändra din hemsida och dess design samt att skapa och optimera innehåll på densamma. En annan viktig del i SEO-arbetet är att generera länkar tillbaka till din webbplats från andra hemsidor. Allt detta jobb syftar till att få din sajt att ranka bättre i sökmotorer såsom Google och Bing. Företag i stil med webstr.se kan bidra med strategier.

Ju mer optimerad din sajt och dess innehåll är desto större möjligheter har den att ranka hög på till exempel Google. Det är viktigt att den rankar så högt som möjligt på de sökord som är relevanta för ditt företag. Allra högst bör den ranka högt upp på förstasidan i sökresultatet – då får du så mycket exponering som möjligt.

Därför bör du arbeta tillsammans med en SEO-byrå

En av de största fördelarna att arbete med en SEO-byrå är att de de har den kunskap och erfarenhet som krävs för att åstadkomma resultat. De är experter på sökmotoroptimering och vet vad som funkar och hur ditt varumärke kan få mesta möjliga exponering i sökmotorer som exempelvis Bing, Google och Yahoo.

En SEO-byrå har vanligtvis ett helt team med SEO-experter som besitter olika spetskunskaper på området. Denna samlade kompetens och erfarenhet är väldigt värdefull då de vet exakt vad som behöver göras för att på ett effektivt sätt åstadkomma resultat.

När du samarbetar med en byrå med expertis inom sökmotoroptimering kan du bland annat få hjälp med att:

 • granska din webbplats ur ett SEO-perspektiv
 • skräddarsy en strategi för målmedveten sökmotoroptimering
 • snabba upp din sajt
 • skapa innehåll som är optimerat för sök och har goda möjligheter att ranka högt i sökmotorer.

För att summera det hela kan byrån alltså hjälpa dig att ta fram den rätta strategin för just ditt varumärke. Du kan även få hjälp med att implementera denna strategi. Genom att ta denna hjälp får du betydligt större möjligheter att uppnå de resultat som önskas, jämfört med att försöka göra detta jobb helt på egen hand!

Historien bakom Onlinelistan.com

Från SUNET och internets barndom i Sverige – till Onlinelistan.com och SEO-bolaget Bråth. Historien om en av Sveriges äldsta och mest aktiva länkkataloger är unik.

Började med SUNET

 • Ägdes av KTH
 • Länkkatalog av SUNET

Kthnoc.se var från början en länkkatalog som startades av SUNET. Detta när få hade tillgång till internet och de som hade det kopplade upp sig via sprakande modem. Även om allt fler webbplatser byggdes var det svårt att hitta rätt. Sökmotorer var inte alls lika avancerade som idag och där fyllde alltså Kthnoc.se en funktion.

Många hade katalogen som startsida när de gick ut på internet för att därifrån klicka sig vidare till allt från nyhetssidor till chatforum. Webbplatsen har därmed lika lång historia som ”svenska internet” vilket gör den unik i sitt slag. Det är få andra webbplatser som har lika lång historik.

Google gör entré

 • Google tar över sökfunktion
 • Länkkatalogen ger auktoritet till Google

När Google sedan utvecklade en allt bättre, och avancerad, sökmotor blev behovet av länkkatalogen inte lika stor. Sakta men säkert började människor istället använda sökmotorer eftersom de snabbt kunde presentera relevant information.

Eventuellt var det detta som gjorde att intresset för länkkatalogen minskade, både från användarnas perspektiv samt de som upprätthöll sidan.

Samtidigt var Kthnoc.se en viktig informationskälla för Google. Detta utifrån att de som byggde upp webbplatsen enbart godkände ”vettiga webbplatser”. Google kunde därmed delvis utgå från Kthnoc.se och avgöra auktoritet. Det i sin tur innebar att företag som jobbade med sökmotoroptimering anmälde sina webbplatser till länkkatalogen för att därigenom ge sin egen webbplats auktoritet och större möjligheter att synas högt i sökresultatet.

Till slut valde däremot KTH att lägga ner katalogen varpå en domän-handlare kom över domänen och höll den en period.

Onlinelistan.com i Bråths ägo

 • Ägs av Bråth
 • Ger auktoritet till Google

Därefter valde SEO-bolaget Bråth att köpa webbkatalogen, vilken idag har namnet Onlinelistan.com. Idag används den inte till informationssök längre men efterfrågan kvarstår att bli registrerade hos företag som jobbar med sökmotoroptimering. Detta utifrån att sidan har så lång historia samt en stor mängd inlänkar. Hur stor påverkan en länk från Onlinelistan.com har på en webbplats ranking på Google är däremot svårt att avgöra. Detta utifrån att det är så många olika faktorer som påverkar denna ranking.

I internets ”barndom” kunde det näst intill räcka med en länk från nuvarande Onlinellistan.com för att en webbplats skulle komma högt på Google. Nu är det inte längre en ”quick fix” men många företag väljer ändå att registrera sig för att få en viss fördel. Läs mer på Onlinelistan.com.

Vet mer om Cyberghost VPN

Letar du efter ett VPN? Cyberghost VPN har funnits på marknaden i ungefär tio år och har över 36 miljoner användare över hela världen. Ingår i deras tjänst gör bland annat:

 • Sju enheter per licens
 • 7 300 servrar i 91 länder
 • Kill-switch
 • Kundtjänst som är öppen dygnet runt
 • No logs-policy

Inte det snabbaste – men inte den långsammaste

En skribent som testat hastigheten hade innan VPN-anslutningen 98 mb per sekund i nedladdningshastighet, och en ping på fem ms, i Sverige. Han konstaterar att hastigheten bara sjönk med ett par mb när han anslöt sig till en av deras svenska servrar. Samtidigt understryker han att hastigheten blev väldigt långsam vid anslutning till servrar som låg längre bort. Visst är det logiskt att hastigheten då blir sämre, men samtidigt finns det andra tjänster som klarar detta bättre än Cyberghost VPN – men också de som är betydligt sämre.

Vad gäller hastigheten ligger de helt enkelt någonstans i mitten. Samtidigt krävs kanske inga supersnabba hastigheter när man ansluter till servrar som är långt bort. Den som vill spela online multiplayer-spel på ett VPN gör bäst i att ansluta till en närliggande server. Vill man komma åt censurerad information eller se ett visst lands Netflix till exempel, är det lättare att leva med en liten långsammare anslutning.

Vilken kryptering använder Cyberghost VPN?

Cyberghost VPN användersig av AES-256 bitars kryptering – samma som används av många banker, militärer och myndigheter över hela världen. Alltså är det den högsta standarden. Nämnas bör dock att Cyberghost VPN knappast är ensamma om att använda den. Väldigt många VPN-tjänster gör detsamma.

Sparar inga loggar

Som andra VPN-bolag skyltar Cyberghost VPN med att användarnas integritet är deras högsta prioritet. De hävdar att de inte sparar några loggar alls, och de ska inte heller behöva dela med sig av någon information till myndigheterna i Rumänien, även på förfrågan. Dock bör det nämnas att det finns en antydan i integritetspolicyn att de eventuellt kan dela personuppgifter med ett amerikanskt systerbolag och ett moderbolag som har säte i UK.

Snabbfakta:

Exempel på streamingtjänster som Cyberghost VPN fungerar bra med:

 • C-More
 • Netflix
 • HBO

Dessa länders Netflix-innehåll kommer du åt:

 • USA
 • Italien
 • UK
 • Frankrike
 • Japan

Dessa länders Disney+-innehåll kommer du åt:

 • Italien
 • Indien
 • USA

Så får du en fungerande IT-support till företaget

Många, om inte de flesta, företag idag är uppkopplade på ett eller annat sätt. Man använder plattformar till digitala möten och nyttjar olika molntjänster för att nämna några exempel. Men i och med detta är det också viktigt att det finns en bra IT-support till företaget när något krånglar eller frågor eller funderingar uppstår. Många gånger saknas denna kompetens internt inom företaget.

Dessutom kan en bra IT-support faktiskt vara avgörande. Om inte IT-systemet fungerar eller något annat strular kan det påverka stora delar, eller till och med hela, den ordinarie verksamheten. Ni kan få hjälp med det mesta som faller under begreppet IT vilket inkluderar bland annat datorer, programvara, bredband, servrar och telefoni.

Fördelar med en extern IT-support

Det finns många fördelar med att anlita ett externt företag för IT-support. Dessa är bland annat:

 • Tar ett helhetsansvar för er IT. Ni får ett företag som tar ett helhetsansvar för er IT-drift. Ni vet med andra ord vilka ni ska ringa när något inom er IT inte fungerar på ett tillfredsställande sätt.
 • Ni får nöjdare medarbetare. När er IT-drift fungerar bra kan era medarbetare slippa frustrationen och irritationen över system eller programvaror som inte fungerar.
 • Är tidseffektivt. Medan ni arbetar med det som ni kan bäst hjälper IT-supporten er med er IT eftersom de kan det bäst.
 • Hjälper till med att upprätta en IT-policy. Ni kan få hjälp med att göra en framtidsplan för att göra ett mer proaktivt arbete för att undvika de vanligaste misstagen och problemen.
 • Är kostnadseffektivt. Att ha interna kostnader för support av IT brukar inte vara särskilt kostnadseffektivt. Det kan i många fall bli dyrare att ha en eller flera anställda på företaget istället för att anlita ett externt företag med er IT-support.

Eftersom alla företag är olika och behoven och förutsättningarna kan vara vitt skilda kan också IT-supporten se väldigt olika ut. Genom att kontakta ett företag som sysslar med support av IT till företag kan ni komma fram till en lösning som passar just er. Så tveka inte med att kontakta ett företag inom detta redan idag för tid är pengar!

Appfix kan laga din mobil när den har gått sönder

Har din mobiltelefon gått sönder? Väljer du nu mellan att köpa en ny lur eller att reparera din befintliga? Då kan det vara värt att känna till att Appfix kan laga din mobil på ett prisvärt sätt.

De nya flaggskeppen på mobilmarknaden kostar nämligen allt mer pengar. Det innebär att det kan stå dig väldigt dyrt om du råkar ta sönder displayen eller om batteriet skadas. Innan du kontaktar tillverkaren av mobilen är det dock bra att veta att det finns alternativ. Du kan spara en hel del pengar på att låta en tredje part reparera din mobil.

Så mycket kostar det att reparera mobilen

Det är förstås svårt att svara på exakt hur mycket det kostar att reparera just din mobil. Kostnaden beror nämligen dels på vilken sorts skada som har uppstått men även på vilken modell det rör sig om. För de nya, avancerade smartphones som har släppts på marknaden under de senaste åren driver upp såväl försäljningspriserna som reparationskostnaderna. Detta då de ofta är utrustade med avancerad teknisk utrustning såsom fingeravtrycksläsare, högklassiga kameror och andra kostsamma komponenter.

Oavsett hur pass ny och avancerad din smartphone än är kan den dock repareras. Appfix kan laga din mobil oavsett om du har en iPhone 12, någon av de nyare Android-telefonerna eller en helt annan smartphone.

Appfix kan laga din mobil – du bör inte försöka göra detta själv

Att reparera en smartphone är ofta en svår process. Så om du inte vet exakt vad du gör är risken stor att något går snett. Och om du inte vill riskera att göra mer skada än nytta bör du lämna in den till en reparationsverkstad. Appfix kan laga din mobil och är proffs på reparationer av mobiltelefoner.

De reparerar en rad olika modeller, däribland följande:

 • iPhone 12
 • iPhone 11
 • iPhone XS
 • iPhone X
 • iPhone 8
 • iPhone 7
 • Huawei P30
 • Huawei P20
 • LG G5
 • LG G4
 • OnePlus 6
 • OnePlus 5
 • Galaxy S21
 • Galaxy S20
 • Xperia XZ3
 • Xperia XZ2

Alldeles oavsett modellen på din mobil gör du alltså bäst att kontakta dem när den behöver lagas!

Mobilabonnemang med obegränsad surf

Nästan alla människor använder internet varje dag. Det skiljer från person till person hur mycket man använder men en sak är säker – genomsnittspersonen använder interner mer och mer för varje år. Det är en av anledningarna till att ett mobilabonnemang med obegränsad surf har blivit populärare att köpa i och med att man behöver en stor surfmängd till vardagslivet. Vad innebär obegränsad surf? Och är det nödvändigt?

Det är endast traditionella telefonsamtal och sms som inte använder surf i dagsläget på en mobiltelefon. Allt annat använder surf, det vill säga;

 • Nedladdningar av appar
 • Telefonsamtal och sms på andra appar än de traditionella (Tex Whatsapp)
 • Videosamtal och streaming
 • Sociala medier och besök på hemsidor
 • Med mera…

Det går att begränsa sin surfmängd genom att sätta spärrar eller ansluta sig till wifi men det är generellt ganska svårt att få ner sin surfmängd om man behöver/vill använda mobilen utanför wifi-uppkoppling.

Fördelar med obegränsad surf

En uppenbar fördel med obegränsad surf är att man inte behöver oroa sig över om surfmängden kommer räcka månaden ut. Om man har ett abonnemang med begränsad surf och det tar slut i innan månadens slut har man inget annat val än att köpa mer eller leva utan internet till nästa månad. Det kan bli dyrt i slutändan om man måste fylla på ofta. Dessutom så kan mobilabonnemang med obegränsad surf ibland erbjuda familjeabonnemang vilket innebär en mindre totalkostnad än om man skulle ha många separata abonnemang. Däremot så finns det vissa regler och lagar som säger att ens obegränsade surf endast gäller i Sverige vilket betyder att det inte är obegränsat om man är utomlands. Detta gäller dock inte endast för bästa mobilabonnemang med obegränsad surf – utan för alla abonnemang. Det finns en viss mängd internet man kan använda när man är utomlands, oavsett vilket abonnemang man har.

Sammanfattningsvis så är ett abonnemang med obegränsad surf ett bra alternativ om man använder mer och mer surf varje år och inte vill känna sig orolig över att surfen ska räcka månaden ut. Dessutom kan det vara ett bra ekonomiskt beslut om man är en familj där alla använder internet.

« Äldre inlägg

© 2024 Datorwebb

Tema av Anders NorenUpp ↑